Skolehverdagen

 

jobbe_montessoriMontessoriskolen Lyse er en heldagsskole, noe som betyr at barna har pedagogisk tilsyn fra kl. 08.00 – kl. 15.00 hver dag (fredag til kl. 13.15). Skoledagen består av to lengre arbeidsøkter. Den første undervisningen varer fra kl. 08.30 – 11.45. Deretter spiser elevene lunsj frem til kl. 12.15. Lunsjen legges opp som en hyggelig samværsstund. Gjerne med høytlesning, eller samtaler rundt gruppebord. Arbeidsoppgaver i forbindelse med lunsjen rullerer mellom elevene.

For eleven på 5. til 7. trinn blir det servert 2 varme fellesmåltid hver uke. Dette er det elevene selv som er ansvarlige for.

Elevene har felles utetid midt på dagen fra kl. 12.15 – 13.15.  Så følger en ny arbeidsperiode som varer til kl. 15.00. På fredager slutter elevene kl. 13.15 (5. til 7. trinn slutter kl. 12.15).

Innholdet av arbeidsøktenen varierer fra uke til uke. Øktene styres av lærernes planer, og elevenes arbeid og utvikling. Elevene blir presentert for nye aktiviteter individuelt eller i mindre grupper, og arbeider videre med oppgavene individuelt eller med samarbeidspartnere. Denne arbeidsmetoden legger tilrette for at elevene får følge sin egen progresjon, og at undervisingen er tilrettelagt hvert enkelt barn.

I løpet av arbeidsøktene har elevene anledning til å ta seg pauser fra arbeidet i lesekrok eller ved «snack»bord ved behov.

Comments are closed