Mandala

I løpet av året har alle elevene på Lyse vært på M.U.V. (Kreativt gjenbrukssenter) på Majorstua. Senteret drives av Frogner Bydel i samarbeid med renovasjonsetaten. Her har elevene arbeidet kreativt med gjenbruksmaterialer. I etterkant av besøket oppstod vår idé om å lage en stor «gjenbruksmandala – et Mønstermonster». I tre uker samlet elever, lærere og foresatte gjenbruksmaterialer. Innsamlingen rettet et nødvendig fokus på dagens bruk- og kastsamfunn.

Bort med kastbegrepet, og  gjennom handling og engasjement skapte vi et felles fokus på et mer bærekraftig gjenbrukssamfunn. Vi har fått øynene opp for at materialer vi vanligvis kaster kan brukes på en ny måte, om og om igjen. Å jobbe med mandala styrker samholdet og gjør godt for kreativiteten. I tillegg vet vi at Hinduismen og Buddismen bruker dette som en del av meditasjon. Å bygge mandala skaper ro og fred.

I tillegg til egne innsamlede materialer fikk vi låne en del fra M.U.V. Ekstra stas var det at daglig leder på M.U.V, Tine Selinger, kom på besøk og fikk se arbeidet. Hun ble begeistret og imponert over hva vi hadde skapt. Mandalaen ble sortert tilbake i kurver og esker til senere bruk.

Takk for strålende innsats fra store og små på Lyse.